NYE patienter

MIKADO KLINIKKEN har åbent for tilgang af nye patienter. Besøg klinikkens hjemmeside eller hvis der er yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe eller henvende dig i receptionen. (290922)

Influenza til børn

Influenza vaccination gives også til børn 2-6 år. De børn som allerede fik influenza vaccination sidste år kræver KUN én vaccine. De børn som skal vaccineres for første gang kræver to vaccinationer med 4 uger i mellem.
Bemærk: det foregår ved pust i hvert næsebor (290922)

Returlæge

Mari er atter tilbage til Mikadoklinikken, hun vil være at træffe en gang om måneden frem til marts (280922)

Facebook

Husk vi også er på facebook - følg Mikadoklinikken og bliv opdateret på nyheder.

Styrkelse af samarbejde med Center for Sundhed

Samarbejdet udvides med Center for Sundhed og der vil onsdag formiddage være fysioterapeut tilstede i Mikadoklinikken - kun efter forudgående aftale.

Coronavaccine 4. stik

Tid til Coronavaccine 4. stik, kan aftales på telefonfra 1. oktober, hvis man har modtaget indkaldelse hertil i e-boks. Ring allerede nu for aftale.

Uddannelseslæge

Gry er startet den 1. september, som ny KBU læge. Er i klinikken cirka ½ år (010922)

Husk dit sundhedskort!

Sundhedskortet (tidligere sygesikringskort) er dit bevis på, at du har ret til gratis lægebehandling her i Danmark. Derfor skal du have det med, når du skal til lægen - du kan også benytte elektronisk app på indskanningen. 

Hvis du glemmer dit sundhedskort vil vi bede dig huske det næste gang. Har du heller ikke sundhedskortet med næste gang du kommer, kan vi faktisk kræve privat betaling for at behandle dig, da Regionen kan nægte at betale for din lægehjælp.

Tænk på sundhedskortet som en form for "dankort". Hvis du vil handle ind hos købmanden skal du huske at betale. Hvis du ønsker at "handle" en ydelse hos din læge, så er sundhedskortet dit "dankort". Uden det, skal du have kontanterne frem. (opdateret 061022)

Det står beskrevet i §42 i vores overenskomst, læs evt selv her: § 42 Legitimation

Udeblivelse uden afbud

Da mange patienter udebliver uden at melde afbud, har vi set os nødsaget til at lave følgende regler for klinikken: Fremover vil gentagne udeblivelser uden rettidigt afbud medføre at patienter KUN kan bestille "tid samme dag".

Vi vil kontakte patienter som udebliver uden at melde afbud. Såfremt der er tale om gentagne udeblivelser kan du risikere at du KUN kan bestille "tid samme dag". (opdateret 061022)

Ønsker du at melde afbud til en tid, da klik her.

Recepter og genbestilling af medicin

At udskrive en recept er desværre ikke blot en simpel ekspeditionsopgave.
En receptudskrivelse indebærer hver gang en lægelig stillingtagen til, hvorvidt medicinen stadig er nødvendig og gavner, samt om den eventuelt kan give problemer såfremt du også får anden medicin i forvejen.
Derfor kan du komme ud for, at vi afviser at lave en ny recept.

Du kan blive bedt om at bestille tid hos en af klinikkens læger, for vurdering af om du fortsat skal have medicinen.
Hvis du bliver fulgt for en sygdom ved en anden speciallæge, eventuelt på hospitalet, så vil du blive bedt om at få dem til at lave recepterne.
Det gør vi ikke for at være besværlige, men ganske simpelt fordi retningslinierne foreskriver det. Læs eventuelt her: retningslinier vedr. recepter i sektorovergang
Retningslinierne er lavet for patientens sikkerhed. Det er den speciallæge som følger patienten for en given sygdom, som har ansvaret for at patienten har medicin nok indtil næste kontrol ved samme speciallæge.

Hvis du eksempelvis har diabetes og bliver fulgt på hospitalet, så er det diabetesambulatoriets tilknyttede læger som skal lave recept på al din medicin som vedrører din diabetes.
Følges du for hjertesygdom på hjerteambulatoriet er det de dertil tilknyttede læger som skal sørge for recepter på din hjertemedicin.

Følges du IKKE af anden speciallæge eller på hospitalet, så er det naturligvis os som står for dine receptfornyelser.